Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

Rybi svet Jakuba Vagnera E01-E03 (2015)(CZ)[TVRip] = CSFD 68% | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    Rybi svet Jakuba Vagnera E01-E03 (2015)(CZ)[TVRip] = CSFD 68% Názov:Rybi svet Jakuba Vagnera E01-E03 (2015)(CZ)[TVRip] = CSFD 68% Hodnocení: Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Dokument - Velikost:1.4 GB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2015-06-27 Peerov:2 (Seed: 0, Leech: 2)
    Zaner:Dokumentarny Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo

    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky





    Rybí svět Jakuba Vágnera

    Jazyk: Cz 2.0
    Titulky: Nejsou
    Kvalita zvuku: viz. Mediainfo
    Kvalita videa: viz. Mediainfo
    Odkaz na CSFD: http://www.csfd.cz/film/50125-rybi-svet-jakuba-vagnera/
    Rok vydání: ČR, 2015  
    Délka: 3 x 52 min.
    Žánr: Dokumentární  



    Popis: Světoznámý rybář Jakub Vágner tentokrát nebude putovat do exotických krajin, ale zůstane na starém kontinentu, aby dokázal, že i v evropských vodách žijí ryby, které stojí za to chovat, lovit a také jíst.

    Cyklus tří pořadů, zaměřený na štiku, kapra a pstruha představí, jak vypadá udržitelný rybolov, jak jsou dnes hospodářsky využívány vodní plochy a jaký přínos má pro krajinu a její obyvatele.
    Popis jednotlivých dílů s obrázky
    Štika



    Štika je nejznámější evropskou dravou sladkovodní rybou, její předkové tu lovili už v době třetihor. Zatímco jinde ve světě štiky podlehly vývojově mladším skupinám dravých ryb, v Evropě se ze svého trůnu nenechaly sesadit. Jejich dokonale proudnicové tělo je rychlé, mrštné a skvěle přizpůsobené lovu. Štika si troufne i na velkou kořist, díky tomu na sebe strhává pozornost rybářů a je jedním z hlavních taháků rybářské turistiky. Díky Jakubovi a jeho kamarádovi uvidíme štiku v jejím přirozeném prostředí. Ale regulace vodních toků ničí přirozená místa, kde se štiky vytírají, a tak štik ubývá. Proto štiky zachraňuje vysazování násad z chovatelských líhní. A vy můžete být svědky této unikátní podívané, zázraku zrození a alchymie života. Štičí maso bylo vždy žádanou lahůdkou, jak dosvědčují staré kuchařské knihy. Jakubovi připraví štiku podle starobylého receptu kuchař, který vařil prezidentům i královnám, Jaroslav Sapík.



    Pstruh



    Jakub se tentokrát vypraví na pstruhy, má na to náčiní, kterým lovil už Ota Pavel a jeho bratr Hugo. Tak jestlipak mu to přinese štěstí?

    Pstruh je mimořádně zajímavá ryba, stal se symbolem čisté vody, nedotčené přírody a životní síly. V Evropě nabývá mnoha podob, od potočních až po jezerní. Každá populace je jedinečná a liší se vzhledem, velikostí i zbarvením. Pstruzi jsou však velmi přizpůsobiví. Potoční pstruzi přemístění do vodní nádrže se začnou velice rychle přibližovat velikostí i vzhledem jezerní formě, a obráceně. Ať už se ale jedná o kteroukoli formu, pstruh je náročný na čistotu vod a vysoký obsah kyslíku. I když jeho přirozené prostředí mizí, vyhynutí mu rozhodně nehrozí. Umělý odchov pstruha představuje každoročně miliony kusů. Jak je pstruh důležitý pro člověka, si lidé uvědomili už před 300 lety, kdy kvůli neřízenému lovu a regulaci přirozených toků pstruhů ubývalo. Ale teprve v devatenáctém století se začalo s jejich umělým odchovem. Jak se jikry uměle oplozují uvidíte na vlastní oči. Lov pstruhů symbolizuje tu nejryzejší sportovní rybařinu. Pstruh vždycky byl a bude pro rybáře soubojový mistr. Rybí pochoutku ze pstruha tentokrát připraví Miloš Štěpnička, který je autorem mnoha rybích kuchařek. Ukáže mimo jiné, jak rybu při přípravě dobře vykostit.



    Kapr



    S chovem kaprů začali už starověcí Římané, kteří tyto ryby přivezli ze svých východních provincií. Kapr má ideální vlastnosti pro chov. Je velký, všežravý, rychle nabírá na váze a má chutné maso. První zmínky o jeho systematickém chovu pocházejí z 11. století, a největší rozvoj zaznamenalo rybníkářství v 15. až 16. století. Založení tisíců nových rybníků změnilo tvář krajiny na různých místech Evropy. Šlechtěný rybniční kapr byl z Evropy vyvezen do mnoha států i světadílů. Někde se stal ceněnou hospodářskou rybou, jinde se ale v přírodě přemnožil tak, že zdecimoval celé vodní ekosystémy. Tajemství nejdůležitější ryby Evropy poodhalí slavný rybář Jakub Vágner. Zarybaří si se svým kamarádem, který je odborník na kapry, od Filipa Sajlera a Ondřeje Slaniny, čili „ kluků v akci“ se naučí uvařit kapří lahůdku úplně bez kostí a zavede nás i do rybí porodnice.



    Hrají: Jakub Vágner

    Režie: Veronika Stehlíková

    Scénář: Martin Poláček

    Komentář: Jan Vondráček




       
       


    Seznam dílů
    E01 - Štika
    E02 - Pstruh
    E03 - Kapr


    Screeny:
     










    MirdirS,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!





    0
    MirdirS
    Ratio 4.51

    Member+

    19/03/2024 20.12.42
    haló, haló. Podělí se se mnou někdo o rybí legendy?


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.137 sec. ] - [ GZIP: disabled ]
    Je zhruba 23:23
    sql

    TOPlist